Hírek

2009.03.04. 10:09

Nem keresik tovább az eltűnt amerikaifutballistákat

Nem keresi tovább a parti őrség azt a három amerikaifutball-játékost, akik hétfőn megtalált tarsukkal együtt szombaton tűntek el a tengeren a floridai Clearwater közelében.

BAMA

Az NFL-es Detroit Lionst erősítő Corey Smith és az Oakland Raidersben játszó Marquis Cooper, illetve az egyetemi bajnokságban  szerepelt William Bleakley és Nick Schuyler szombat reggel hajóztak ki horgászni, ám nem tértek vissza a kikötőbe, miután a hullámok felborították hajójukat. A futballistákat vasárnap hajnalban kezdték keresni, s hétfőn Schuylert a hajóba kapaszkodva találták meg. A fiatal játékos kiszáradt, testén zúzódások voltak, de komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A keresést Schuyler kimentése után is folytatták, ám kedd estére  a parti őrség úgy döntött, tovább nincs értelme a kutatásnak, mely során összesen 39 ezer km-t tettek meg a felderítő csapatok a vízen. "Biztosak vagyunk abban, hogy ha lett volna más túlélője is a balesetnek, már megtaláltuk volna" - mondta Timothy Close, a parti őrség vezetője.

A jelenleg is kórházban fekvő Schuyler egy közeli barátja elmondása szerint azt mesélte, hogy Bleakley úszott be a felborult hajó alá, s három mentőmellényt, illetve egy párnát talált benne. A mellényeket odaadta társainak, s ő használta a vízen fennmaradó párnát. Schuyler emlékei szerint a heves hullámzás miatt először Cooper és Smith sodródott el a hajótól, majd sokáig Bleakleyvel közösen küzdöttek az életben maradásért. A 24 éves sportember szintén elmondta, hogy a tragédia első éjszakáján egy helikopter reflektora közvetlenül felettük pásztázta a tengert, ám erőfeszítéseik ellenére nem vette őket észre senki, illetve, hogy a vízen hánykolódva többször látta a parti fényeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!