Hírek

2009.03.12. 09:31

Lendvai Gyurcsányról: Nem hinném, hogy rezeg alatta a léc

Lendvai Ildikó a Népszabadságnak adott interjújában elmondta: nem javasolja, hogy a miniszterelnök bizalmi szavazást kérjen maga ellen a kongresszuson.

Népszabadság

Ha engem kérdez, lebeszélném róla. Nem azért, mintha azt hinném, rezeg a léc. A helyzet komolysága viszont túl van azon, hogy a legkisebb színpadiasságot is megengedjük magunknak. A kongresszusnak nem azzal kell számot vetni, hogy szeretjük-e Gyurcsány Ferencet.

Erre már sokszor feleltünk. Inkább arról kell dönteni, hogy a válságkezelő programunk továbbfejleszthető-e, milyen társadalmi és politikai forgatókönyv kapcsolódik a gazdasági forgatókönyvünkhöz. Fontos kérdés, hogy kik lesznek a pártvezetés tagjai, de ez rajtunk kívül túl sok mindenkit nem érdekel" – mondta az MSZP frakcióvezetője a Népszabadságnak arra a kérdésre, ismét 75 százalékos támogatottsághoz köti-e Gyurcsány Ferenc a pártelnöki poszt betöltését.

Lendvai Ildikó elmondta: Nem hivatkozhatnak, de más sem hivatkozhat arra, hogy kisebbségben van a kormány, mert minden eddigi fontos javaslatukhoz biztosították a többséget. Az MDF "Bokros Lajos-féle parlamenti kalandja" is jelezte: ma minden más alternatívának kisebb támogatása van, mint nekik. Ezért – véli a frakcióvezető – minden erejüket arra kell fordítaniuk, hogy a meghirdetett válságkezelő program elemeit törvény formájában benyújtsák a parlamentnek.

Lendvai szerint a fő irányok világosak: védelmi lépések, kiadáscsökkentés, reformértékű adóváltozások, hosszú távon az előbbieket nem keresztező szerkezeti reformok. Szerinte nagy baj, hogy az egyik legfontosabb szerkezeti változáshoz, az önkormányzati reformhoz kétharmad kell. "Itt az utca elején a Fidesz lecövekelte a behajtani tilos táblát".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!