Hírek

2009.02.19. 11:09

Paks II.: újabb atomerőmű épülhet

A paksi atomerőmű telephelye alkalmas akár a jelenleg üzemelő létesítmény kapacitásával megegyező teljesítményű új erőmű befogadására is – írja a teol.hu.

teol.hu

A Magyar Villamos Művek üdvözli a miniszterelnök hétfői bejelentését, amelyet a hazai energiaellátás függetlenségének biztosítása érdekében fogalmazott meg, áll a cégcsoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Két év alatt összesen 300 mérnökévnyi munkát szenteltek azoknak az atomerőmű bővítését megalapozó szakértői munkálatoknak, amelyek műszaki, gazdasági, kereskedelemi és társadalmi szempontok elemzésére is kitérnek. A parlamenti döntést követően azonnal elkezdődhetnek a szükség engedélyeztetési eljárások.

A cég telephelye alkalmas akár a jelenleg üzemelő létesítmény kapacitásával megegyező teljesítményű új erőmű befogadására is. Az MVM Csoport felkészült arra is, hogy a szükséges beruházásokat saját forrásból valósítsa meg. A villamos művek közleménye kitér arra is, középtávú üzleti stratégiájuk illeszkedik a nemzeti energiapolitikai célkitűzésekhez. A versenyképesség növelése érdekében a cégcsoport is elsősorban a megújuló energiaforrások növekvő alkalmazását, a hazai lignitbázisú energiatermelés fejlesztését és a nukleáris alapú villamosenergia-termelés részarányának növelését tartja megfelelőnek.

teol.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!