Hírek

2009.02.25. 17:22

Kilenc halálos áldozata van az amszterdami légi balesetnek

Leszállás közben 135 emberrel földhöz csapódott egy török utasszállító repülőgép az amszterdami Schiphol légi kikötő közelében, a legfrissebb hírek szerint kilencen nem élték túl a balesetet, a sebesültek száma eléri az ötvenet.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Kilenc halálos áldozata van az amszterdami légi balesetnek
[/caption]A túlélők arról számoltak be, hogy az Isztambulból érkező Boeing 737-800 típusú gép egy mezőn ért földet, úgy 500 méterre a leszállópályától és mintegy 100 méterre a rendkívül zsúfolt - Amszterdam és Haarlem közötti - A9-es autópályától. Becsapódás után a gép törzse három részre tört. Helyszíni tudósítások szerint azt gyanítják, hogy a tragédiát motorhiba okozta.

A holland tévé felvételeket mutatott be a Turkish Airlines légitársaság szerencsétlenül járt gépéről, látható rajtuk, hogy leszakadt a géptest farokrésze, illetve széles repedés látható közvetlenül a pilótafülke mögött, és a gép orr-része is elvált a gép törzséről.  A gép nem lobbant lángra a becsapódás után.

A súlyos sérültek száma hivatalos közlés szerint eléri a 25-öt. Az ANP holland hírügynökség idézte a holland Terrorizmusellenes Nemzeti Koordinátort, aki úgy nyilatkozott, hogy "semmi jel nem utal arra, hogy a szerencsétlenség összefüggésbe hozható merénylettel".

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy az autópályát részlegesen lezárták, és hatalmas forgalmi dugó keletkezett. A baleset után a légi forgalmat is lezárták a Schiphol repülőtéren, de az időközben korlátozottan újraindult.

A gépen utazók repülőtéren várakozó hozzátartozóit kora délután a szerencsétlenül járt repülőhöz irányították. A Malév szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy minden járatukat elindítják Amszterdamba, miután a repülőtérről azt a tájékoztatást kapták, hogy egy pályával üzemelnek. A Malév napi 5 járatot üzemeltet a Budapest-Amszterdam vonalon és minden járat a Schiphol légi kikötőt használja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!