Hírek

2008.11.18. 13:10

Városligeti műjégpálya: 2010-re újulhat meg

Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden azzal a szerződéstervezettel, amely alapján mintegy 3,2 milliárd forint EU-támogatással valósulhat meg a városligeti műjégpálya rekonstrukciója 2010 végéig - nyilatkozta a városháza kommunikációs igazgatója.

mti

Nyáry Krisztián közölte, hogy a rekonstrukcióhoz szükséges 1,5 milliárd forintnyi önrészt ingatlanértékesítésből teremti elő a  főváros. Hozzátette, hogy a Fővárosi Közgyűlés november végi döntése után lehetővé válik a támogatási szerződés aláírása, és kiírhatják a  kivitelezői pályázatokat. A beruházás során felújítják a műemléki épületet, és modernizálják a korcsolyapályát. A rekonstrukció után télen nemzetközi sportrendezvényekre is alkalmas lesz a műjég,   nyáron pedig vízi színpadi rendezvényeket is tarthatnak a csónakázó tavon.

A kabinetülés részvevőitől az MTI megtudta azt is, hogy az  ingatlaneladásból remélt 1,5 milliárd forint még nem teljes, így a  közgyűlésnek november végén arról kell döntenie, hogy egyéb  forrásból biztosítja az EU-támogatáshoz elengedhetetlen önrészt. A rekonstrukció a tervek szerint jövő év júliusában kezdődik. A korcsolyapályaként is működő városligeti tó környezetét már 2010  május végével átadnák az érdeklődőknek, a kivitelezés pedig  szeptember végén zárulna teljesen - közölték az ülés részvevői.

Mint az már korábban tudott volt, a csővezetékrendszer erős korróziója miatt idén egy hónappal rövidebb ideig, november 21-étől február közepéig üzemel a műjégpálya, a jövő év végén pedig a rekonstrukció miatt ki sem nyit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!