Hírek

2008.11.14. 16:25

Hétfőig lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre

Hétfőig lehet jelentkezni a februárban induló felsőoktatási keresztféléves képzésekre. A továbbtanulni szándékozók több mint 150 szak közül választhatnak – közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa.

mti

A keresztféléves képzésekre való jelentkezés határideje eredetileg november 15., de mivel ez szombatra esik, ezért november 17-én éjfélig lehet a jelentkezéseket beadni. A továbbtanulási lehetőségekről a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2009. februárban induló képzések című kiadványból lehet tájékozódni, amelyben csaknem ötven felsőoktatási intézmény több mint 150 szakot, összesen 394 lehetőséget hirdetett meg.

A felsőoktatási intézmények nappali képzésben mintegy 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdettek meg, különböző munkarendben, illetve államilag támogatott és költségtérítéses formában. A mesterszakra jelentkezőket a felsőoktatási intézmények saját szabályzatuk alapján rangsorolják, amely során figyelembe vehetik a korábbi tanulmányi eredményeket, illetve felvételi vizsgát is tarthatnak. A mesterképzések mellett csaknem 30 felsőfokú szakképzésre és ugyanennyi alapképzésre is lehet jelentkezni (utóbbiakat csak költségtérítéses formában, elsősorban részidős képzésben hirdették meg az intézmények).

A keresztféléves eljárásban lehetőség van az elektronikus jelentkezésre is a www.felvi.hu honlapon. Azoknak, akik ezt választják, a jelentkezési határidő szintén november 17-én éjfélkor jár le. Eddig az időpontig kell véglegesíteniük a megadott adataikat, és november 24-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket, amelyet az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott hitelesítő adatlap aláírásával és visszaküldésével tehetnek meg (postacím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A februárban induló képzésekre is korlátlan számú jelentkezést lehet rangsorolva megjelölni. A felvételi eljárási díja változatlanul 9000 forint, amely három jelentkezés díját foglalja magában, minden további jelentkezés 2000 forintba kerül. A ponthatárokat várhatóan január 15-én állapítják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!