Hírek

2008.10.20. 15:35

Fatolvajokat fogtak el a rendőrök Borsodban

Fatolvajokat fogtak a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplénben, az egyik illegális fakitermelő csoport Hegymeg, a másik Szendrő térségében ritkította az erdőt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.

BAMA

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta: a hegymegi esetben az edelényi rendőrkapitányság emberei olyan járműveket foglaltak le, amelyeken   nagy mennyiségű, frissen kivágott és darabolt akácfa volt, illetve a  rendőrök megtalálták a fakitermeléshez használt eszközöket is. Az ügyben lopás miatt indítottak eljárást három tomori és három laki  férfival szemben, akik elismerték, hogy engedély nélkül vágták ki a  fákat.

A második elfogás Szendrő környékén történt, ahol a járőrök egy tehergépkocsit ellenőriztek, amelyet csaknem négy köbméternyi  akácfával raktak meg. Az intézkedés során kiderült, hogy a fát az úgynevezett Kígyószögi erdőből jogtalanul termelték ki, így azt a  teherautóval együtt lefoglalta a rendőrség. Az elkövetőkkel szemben lopás miatt indított eljárást az edelényi rendőrkapitányság. Dobi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a falopások, illegális fakitermelések visszaszorítása érdekében fokozott  ellenőrzéseket hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei  Rendőr-főkapitányság.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!