Hírek

2008.09.29. 10:34

Az SZDSZ támogatja az adatvédelmi ombudsmanjelöltet

Támogatja az SZDSZ Jóri Andrást, a köztársasági elnök adatvédelmi ombudsmanjelöltjét – közölte a liberális párt képviselőcsoportja hétfő délelőtt az MTI-vel.

mti

A közlemény szerint az SZDSZ parlamenti frakciója reggeli ülésén meghallgatta az ombudsmanjelöltet, és szakmai felkészültsége alapján alkalmasnak találja a poszt betöltésére; a hétfő délutáni parlamenti szavazáson támogatni fogja őt – tették hozzá.

Jóri András 2001 óta ügyvédként praktizál, szakterülete az adatvédelmi, az informatikai, a gazdasági és a társasági jog. Korábban, 1997 és 2000 között az adatvédelmi biztos mellett dolgozott szakértőként. Sólyom László köztársasági elnök június 25-én jelölte az ügyvédet adatvédelmi biztosnak.

Korábban az államfő által javasolt jelölteket az Országgyűlés már négy alkalommal leszavazta. A képviselők titkosan szavaznak, a jelölt megválasztásához kétharmados többség kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!