Hírek

2008.08.22. 09:28

Távozott a részeges orvos

Közös megegyezéssel távozott a győri kórházból az az orvos, aki ittasság gyanújába keveredett még júniusban. Ezzel az ellene indított fegyelmi eljárás lezárult - írta a Kisalföld pénteki száma.

Forrás: MTI

 Az egészségügyi intézmény jogi képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a két fél közös megegyezése alapján a doktor közalkalmazotti jogviszonya augusztus 21-i hatállyal megszűnt a kórházban. A törvény értelmében ez azt is jelenti, hogy a fegyelmi eljárás véget ért. Így végső soron hivatalosan nem derülhet ki, hogy az illető valóban ittas volt-e munkaidejében, amint azt egymástól függetlenül két család is állította.

Egy hátsófali szívinfarktussal kórházba került asszony férje azt nyilatkozta, hogy az ügyeletes orvos ittas állapotban fogadta a beteget, képtelen volt határozott döntést hozni és összefüggéstelenül beszélt. Az asszony nem sokkal később elhunyt, de miután az igazságügyi orvos szakértői boncolás az orvosi mulasztást kizárta, nem indult büntetőeljárás az ügyben.

Később az is kiderült, hogy ugyanaznap egy 71 éves nyúli férfi is elhunyt ugyanannak az orvosnak az ügyeleti idejében, s az ő családja szintén az orvos furcsa viselkedésére panaszkodott.

Az eset napvilágra kerülése után a kórház hamarosan felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett orvost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!