Hírek

2008.08.27. 15:01

Orvvadászokat fogtak Nógrádban

Orvvadászokat fogtak el a rendőrök Nógrád megyében; a két rimóci férfi lakásán engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint trófeákat és vadhúst találtak

Forrás: MTI

Némedi Gábor a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: egy nyomozói portyán egy autó átvizsgálásakor találtak két darab éles vadászfegyvert a 48 és az 56 éves férfinál, akik azt állították, hogy ezekben a percekben találták a fegyvereket, és éppen az ellenőrzési akció akadályozta meg őket abban, hogy leadják azokat a rendőrségen.

Házkutatásuk során viszont további három éles lőfegyvert, két maroklőfegyvert, több mint ezer lőszert, a fegyverekhez tartozó hangtompítókat, más fegyverekhez tartozó tárakat, továbbá trófeákat, és nagy mennyiségű vadhúst találtak.

Egyik férfi sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel - mondta a bűnügyi igazgató.
Az eljárást a szécsényi rendőrkapitányság folytatja le ellenük vadászati és fegyverszakértő bevonásával.

Az okozott kárt még nem tudják megbecsülni, de Némedi Gábor példaként elmondta, hogy többek között lefoglalták egy muflon kos agancsát, és csak az állat kilövési engedélye 600 ezer forint.
A rendőrségnek nincsenek adatai arra, hogy a trófeákat és a vadhúst értékesítették volna, de az agancsok és a fegyverek, lőszerek mennyiségéből arra következtetnek, hogy a két férfi évek óta folytatta az orvvadászatot.

Forrás: MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!