Hírek

2008.08.26. 17:38

Navracsics: Gyurcsányt csak az vezérli, hogy bekerüljön a magyar rekordok könyvébe

Navracsics Tibor szerint az utóbbi fél évben is a tehetetlenség jellemezte a kormányt, semmilyen érdemi döntést nem hozott, és Magyarország változatlanul leszakadóban van a térség országaihoz képest.

mti

Nyakó szerint egyre kevesebben kíváncsiak a fideszes károgásra

– A kormány azért dolgozik, hogy minél több munkahely létesüljön, minél több beruházás valósuljon meg, minél több utat építsenek – reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője. – A Fidesz éppen az elért eredményeket akarja elfedni depressziókampányával, és aknamunkát folytat a beruházásokkal szemben. Minél több beruházás valósul meg, minél sikeresebb lesz az ország, annál kevesebb lehetősége lesz a Fidesznek a válsághangulat szítására. Ezért próbál az ellenzéki párt ártani az országnak és a kormánynak. Az emberek egyre kevésbé vevők a Fidesz „károgására”, és elegük van abból, hogy lépten-nyomon feltűnik egy fideszes fej, aki megmondja, miért kellene a kardunkba dőlni.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője erről keddi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt. „Lassan indul a politikai évad, a magyar politika elvesztegetett évének második félévébe lépünk” – fogalmazott Navracsics, aki szerint az utóbbi fél évben sem érdemleges politikai elképzelést nem vázolt fel a kormány, sem érdemi lépés nem történt. A visegrádi négyek: Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia gazdasági teljesítményét összehasonlítva azt mondta: Magyarország sodródik, a gazdasági növekedés és az ipari termelés tekintetében a térséghez képest leszakadóban van, és gyenge a költségvetési politika is. További aggodalomra ad okot, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi bejelentése szerint a kormány az eddigi politikát és programot akarja folytatni.

– Ez azt jelenti, hogy folytatódik a kormány programnélkülisége, mindennapos túlélési gyakorlata, ami tulajdonképpen egyetlen cél szolgálatában áll: Gyurcsány Ferenc be akarja magát írni a magyar rekordok könyvébe mint leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnök. Számára teljesen mindegy, hogy ez milyen áron történik – így Navracsics.

A frakcióvezető a következő parlamenti ülésszakról szólva azt mondta: a Fidesz-frakció célja a kormányképes alternatíva felmutatása, ezért törvényjavaslatokkal, módosítókkal készülnek. A kérdésre, hogy a Fidesz szerint milyen irányba kellene elmozdulni adókérdésekben, közölte: pártja továbbra is az adócsökkentést, a vállalkozók terheinek enyhítését támogatja, mert ezzel lehet felpörgeti a gazdaságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!