Hírek

2008.08.25. 18:35

M6: ígérik, időben kész lesz

Magához kérette hétfőn az M6-os autópálya kivitelezőjének képviselőit Szabó Pál közlekedési miniszter, hogy személyesen tájékozódjon: az egyik alagút többszöri omlása miatt csúszhat-e az átadás határideje.

Máté Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Azt ígérik: határidőre elkészül a pálya, függetlenül a bátaszék közelében történt két omlástól.
[/caption]– Az M6-os építésével kapcsolatban a kormányt elsősorban az foglalkoztatja – jelentette ki sajtótájékoztatóján a miniszter -, veszélybe kerülhet-e az átadás 2010 márciusi határideje. A Strabag képviselői megnyugtattak, határidőre elkészül a pálya, függetlenül a bátaszék közelében történt két omlástól.

Roland Jurecka, a Strabag igazgatótanácsának tagja szintén megerősítette: tartani fogják a határidőt. A cég szakértői csapatot állított fel, hogy megállapítsák, mi okozta a bajt. A másik három építés alatt álló alagutat már megvizsgálták, és semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak. Roland Jurecka szerint így az eredeti technológiával folytatódhat majd a beruházás. A munkával másutt jól haladnak, s az alagutak .építésével is előrébb is tartanak.

A Strabag képviselője nem tudta pontosan megmondani, mennyi plusz kiadást jelent az omlás. Euromilliókról van szó. Az előre nem tervezett költségek a kivitelezőt – tehát nem az államot, és így az adófizetőket – terhelik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!