Hírek

2008.08.08. 17:04

Kitiltotta a rendőrség a MÁV-osokat az utakról

Akár százezer forintra is büntethető, aki augusztus 15-ig nem köt új kötelező szerződést

M.S.

Jövő szombattól jogellenes azoknak a járműveknek a részvétele a közúti közlekedésben, amelyekre a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél (MÁV ÁBE) kötöttek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást – közölte a rendőrség. A hatóság tájékoztatása szerint százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki MÁV-os biztosítási kötvényt vagy befizetést igazoló csekket nyújt át az őt igazoltató rendőröknek. A rajtakapott autósnak innentől számítva nyolc napja van, hogy igazolja, új kötelezőt kötött, különben kivonják járművét a forgalomból.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Akár százezer forintra is büntethető, aki augusztus 15-ig nem köt új kötelező szerződést
[/caption]

Mint ismert, a pénzügyi felügyelet augusztus 15-i hatállyal visszavonta a MÁV ÁBE működési engedélyét, mivel az egyesület tartalékalapja már nem nyújt fedezetet az esetleges károkra. Jelenleg az a MÁV-os autós, aki balesetet okoz, maga felel a károkozás anyagi következményeiért.
Gőzerővel folyik eközben a MÁV-os ügyfelek átszerződése. A pénzügyi felügyelet adatai szerint eddig mintegy húszezer autós átszerződési kérelmét fogadták be a biztosítók, és további több tízezerre rúg azoknak az átszerződési kérelmeknek a száma, amelyeket már benyújtottak az alkuszcégekhez vagy közvetlenül a biztosítókhoz, ám még nem bíráltak el. A MÁV ÁBE-nek valamivel több mint 190 ezer ügyfele volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!