Hírek

2008.08.11. 17:21

Kétszámjegyű gázáremelés várható októberben

Újabb, az idén már a harmadik gázemerelésre kerül sor októberben, ennek mértéke azonban még kérdéses.

N. M.

A Magyar Energia Hivatal (MEH) már elküldte erről szóló javaslatát az energiaügyi minisztériumnak. Lapinformációk szerint a MEH 11 százalékos kisfogyasztói földgázáremelést tart indokoltnak október elsejétől, Szöllösi László, a MEH Ár- és Gazdasági Elemző Főosztályának vezetője azonban lapunknak nem kívánta kommentálni a sajtóban megjelent számot. Azt viszont megerősítette, hogy javaslatukat már valóban elküldték a minisztériumnak. A szakminiszter egyébként negyedévente, rendeletben szabja meg a gáz árát.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Újabb, az idén már a harmadik gázemerelésre kerül sor októberben, ennek mértéke azonban még kérdéses.
[/caption]

Amennyiben 11 százalékos drágulás lesz, a lakossági földgáz köbméterenkénti ára 136,75 forintra emelkedne. Mivel az utóbbi időben a MEH előterjesztésénél politikai okokból rendszeresen valamivel kisebb áremelést hagyott jóvá a miniszter, a hivatal számol egy „visszafogottabb” változattal is, amelyben 9,9 százalékos emelés szerepel.
Legutóbb július elsején emelkedett a gáz ára 9,9 százalékkal, bár az energiahivatal 13,5 százalékot tartott volna indokoltnak. Szakértők szerint az olajár alakulása miatt januárban újabb tíz százalék körüli gázáremelésre lehet számítani. N. M.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!