Hírek

2008.08.21. 13:55

Kampány és ellenkampány

Demokratikus Hálózat: a Fidelitas állítsa le a „Gyurcsány a hibás” kampányát!

mti

A Demokratikus Hálózat azt követeli a Fidelitastól, hogy azonnali hatállyal állítsa le a „Gyurcsány a hibás” kampányt, és írjon alá egy elvi állásfoglalást, hogy hasonló akciót a jövőben csak választási kampányokban indít – közölte Galba-Deák Ádám, a hálózat elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Mint közleményében írta, a Demokratikus Hálózat a rendszerváltás utáni történelmünk egyik legostobább lépésének tartja a Fidesz ifjúsági szervezetének „Gyurcsány a hibás” kampányát, mert „még azt se tudják megmondani a jobboldali fiatalok, mi is a bajuk a miniszterelnökkel”.

„Sajnos a Fidesz–Fidelitas korábbi gyakorlata alapján egyértelmű, hogy ilyen jellegű negatív, agresszív lépéseiket követő morális felháborodást minden esetben figyelmen kívül hagyják. Ezért döntött a Demokratikus Hálózat úgy, hogy egy hasonló jellegű, reagáló kampányt indít Stop, Viktor címmel” – írta Galba-Deák Ádám.

Hozzátette: a Gyurcsány a hibás kampány komoly társadalmi felháborodási hullámot váltott ki. Szerinte közös érdek, hogy a kampányt a Fidesz–Fidelitas a lehető legrövidebb idő alatt állítsa le, ezért a Demokratikus Hálózat csütörtökön tárgyalási javaslattal kereste meg a Fidelitas elnökségét. A hálózat elnöke tudatta: hajlandók felfüggeszteni a Stop, Viktor kampányukat, amennyiben teljesülnek követeléseik.

Azt követelik, hogy a Fidelitas azonnali hatállyal állítsa le Gyurcsány a hibás kampányát, intézkedjen arról, hogy tíz napon belül távolítsák el a közterületekről, hirdetőhelyekről a vonatkozó plakátokat, oszlassák fel a kampányon dolgozó akciócsoportot és zárják be a gyurcsanyahibas.blog.hu oldalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!