Hírek

2008.08.21. 12:03

John Lennon gyilkosa már szégyelli magát

Immár szégyelli magát tettéért John Lennon gyilkosa, Mark David Chapman, akinek tíz nappal ezelőtt újra elutasították feltételes szabadlábra helyezését.

Forrás: MTI

Az 53 éves gyilkos, akinek kérelmét immár ötödször vetették el, a bíróság előtti meghallgatás nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve szerint elmondta: most már tudja, hogy milyen súlyos bűnt követett el, hogy Lennon megölésével nemcsak feleségének, gyermekeinek okozott nem múló fájdalmat, hanem mindazoknak is, akik ismerték őt.

„Elismerem, hogy egy 25 éves fiatalember nem tudta felmérni, hogy egy emberi lény életét vette el. Most, 53 évesen már tudom, hogy mit jelent egy emberi élet. Nagyon sokat változtam” – mondta. Ugyanakkor megerősítette, hogy annak idején hírnévre vágyott, és ellensúlyozni akarta saját kudarcélményeit azzal, hogy lelőtte a Beatles együttes alapítóját.

Chapman az 1980. december 8-i gyilkosság óta börtönben van.
A feltételes szabadlábra helyezés újabb elutasítása után még legalább két évig a New York-i Attica börtönben marad.

Közben John Lennon rajongói felháborodással értesültek arról, hogy Chapman immár 16 éve különleges kedvezményeket élvez a börtönben.
A New York-i Daily News című napilap megírta, hogy – egy különleges rehabilitációs program keretében – évente 44 órát tölthet folyamatosan egy olyan kényelmes lakosztályban, ahol nincsenek tv-kamerák, sem más, ellenőrzést szolgáló eszközök. A gyilkos itt fogadhatja feleségét, Gloria Hirokót is, évente egyszer.

Yoko Ono, Lennon özvegye, aki Chapman korábbi kérelmei idején mindig tanúskodott, ezúttal nem tett újabb vallomást, de Peter Shukat, a japán művésznő ügyvédje megerősítette: továbbra is azt vallja, hogy Chapman kiszabadulásával sem ő, sem John gyermekei nem lennének többé biztonságban. Ötvenen viszont tanúskodtak Chapman ellen, és 1100-an írtak alá egy petíciót, amelyben követelték: ne engedjék szabadon a gyilkost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!