Hírek

2008.08.27. 12:49

Félelemben a miskolci gyalogosok

A halálos sérülést okozó keddi épületomlás miatt a legtöbb gyalogos csak a villamossínek mellett mer közlekedni Miskolc belvárosában. Az emberek az épületek homlokzatait fürkészik attól tartva, hogy valahonnan rájuk omolhat a vakolat.

mti

Miskolc sétálóutcájában, a kirakatok előtt szerdán jószerével alig álltak emberek, inkább az úttest közepén haladnak, biztos távolságra az épületek falától. A járókelők óvatossága nem véletlen, hiszen kedden meghalt egy 56 éves férfi, miután rázuhant egy épület stukkója. A tragédia helyszínén, az életveszélyes épületben már bezártak az üzletek. A kifüggesztett tájékoztatások szerint várhatóan pénteken nyitnak ki újra.

A keddi baleset körülményeit egyébként műszaki szakértő bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség. A tűzoltók szintén ellenőrzik az épületet, az instabil részeket eltávolítják. Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője korábban azt mondta: a leváló vakolatdarabokat leszedik, ám ez nem jelenti azt, hogy egy erősebb széllökés esetén nem következhet be további omlás.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere szóvivője útján azt közölte: azonnali felülvizsgálatot rendelt el az önkormányzati tulajdonrésszel bíró főutcai ingatlanokban. Hangsúlyozta: Miskolc főutcáján évek óta zajlik a városi tulajdonú épületek felújítása, „azonban jogi eszközök híján az  önkormányzatoknak meg van kötve a keze, hiszen a magántulajdonban  lévő ingatlanok műszaki állapotán az önkormányzat nem tud javítani”.

A borsodi megyeszékhely sétálóján több olyan, magántulajdonban álló ház található, amelyek rossz állapotára az önkormányzat nemcsak, hogy felhívta a figyelmet, hanem két ingatlan esetében saját költségén komplett felújítási tervet is készített a tulajdonos számára. A halálos balesetben „szereplő” épület is  magántulajdonban van, benne üzletek és egyéb szolgáltató helyiségek  üzemelnek – fűzte hozzá a polgármester.
mti

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!