Hírek

2008.08.26. 09:16

Fegyelmit kapott Fertőrákos polgármestere

Fegyelmi vétség miatt illetményének 10 százalékos, egy éven át tartó csökkentésére büntette Fertőrákos polgármesterét a képviselő-testület – írja a Kisalföld.

MTI

Palkovits János (független) úgy véli, az ellene felhozott vádak azt a célt szolgálják, hogy személyét rossz színben tüntessék fel, s ezt már a következő választási kampány részének tekint. A lap információja szerint 39 millió forint jogszerű felhasználása volt kérdéses, amelyet pályázati alapnak szánt az önkormányzat. A képviselők viszont az idei költségvetés tárgyalásakor szembesültek azzal, hogy az összegnek csak egy része áll rendelkezésre.

Ezen túl a polgármestert az általános rendezési tervvel kapcsolatban is a félretájékoztatás vádjával illették. Palkovits János a lapnak nyilatkozva közölte: a fegyelmit eredményező rendkívüli testületi ülés jogszerűségének felülvizsgálatára a közigazgatási hivatalhoz fordul. Ha az jogszerűnek bizonyul, akkor fellebbezést nyújt be a Győri Munkaügyi Bírósághoz. A vitatott 39 millió forintról a polgármester kijelentette: az összegből 20 millió most is lekötött betét, a többi pedig egy csapadékvíz-elvezetési projekt megvalósítására ment el. Állítása szerint erről a képviselők is tudtak. A beruházás befejezésekor ugyanis nem volt annyi pénz az önkormányzat számláján, hogy az utófinanszírozású 24 millió forintos projektet kifizethessék.

A rendezési tervvel kapcsolatban kijelentette: mindent szabályszerűen tett, csak azt az információt adhatta tovább a képviselőknek, amit a rendezési terv készítőjétől kapott. A fertőrákosi képviselő-testület 10 tagú, valamennyi képviselő független.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!