Hírek

2008.08.31. 11:46

Emelkedik az iskolai étkeztetés díja

Jelentősen emelkedik az étkeztetés díja Újbuda önkormányzati iskoláiban és óvodáiban szeptembertől, emiatt 20-30 százalékkal kevesebb diák után fizették be a szülők az ebédet egyes intézményekben

mti

Jelentősen emelkedik az étkeztetés díja Újbuda önkormányzati iskoláiban és óvodáiban szeptembertől, emiatt 20-30 százalékkal kevesebb diák után fizették be a szülők az ebédet egyes intézményekben - közölte az MTI-vel Schneller Domonkos helyi képviselő, a Fidelitas budapesti választmányának elnöke, aki a képviselő-testület elé viszi az ügyet.

Az ellenzéki képviselő elmondta, a kerület vezetése megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását, és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra.

Van olyan család, amelyben a családi pótlék szinte teljes összegét elviszi az étkeztetés - figyelmeztetett a képviselő aki szerint felmerül: a szülők érdekeit képviseli-e Molnár Gyula (MSZP) polgármester? Schneller Domonkos szerint a polgármester iskolakezdésre cserben hagyta az újbudai családokat.

A képviselő úgy tudja, hogy a szomszédos XXII. kerületben élő családok lényegesen kevesebbet fizetnek az étkeztetésért, míg például a VII. kerületben az óvodai étkeztetés teljes költségét az önkormányzat állja.

Utalt arra is, hogy a kerület honlapján közzétett tájékoztató szerint az önkormányzat indokolt esetben támogathatja a gyermekek étkeztetését, ám erre a képviselő szerint "nevetségesen kevés" összeget különítettek el. Az említett támogatást is szokatlan módon "segélyként, kérelemre, az osztályfőnök és az igazgató javaslatára" kaphatják meg a szülők. Eszerint a pedagógusok feladata lesz, hogy kiderítsék, mennyit keresnek a diákok szülei? - vetette fel.

Emlékeztetett arra is, hogy korábban az iskolaigazgatók évről évre eldönthették, melyik cégtől rendelik meg az étkeztetést, ha pedig elégedetlenek voltak a szolgáltatással, felmondhatták a szerződést. A mostani kerületi döntés értelmében azonban öt éven keresztül egy cég fogja valamennyi kerületi iskolába és óvodába szállítani az ételt - tette hozzá.

Az MTI úgy tudja, hogy a tavalyi árakhoz képest 160-170 százalékkal kerül többe az önkormányzatnak az étkeztetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!