Hírek

2008.08.13. 16:53

Előre megásták áldozatuk sírját a gyilkos diákok

A nyomozás lezárult, hamarosan vádemelési javaslattal küldi meg a rendőrség az osztálytársukat meggyilkoló kaposvári diákok ügyét a Somogy Megyei Főügyészségnek előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Jakab Edit

Az ügyet, mivel az egyik gyanúsított apja rendőr volt, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vette át. Fellegi Norbert rendőr alezredes, a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, egyben a nyomozás vezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: május 23-án a két gyanúsított egy Kaposvár melletti tóhoz csalta az áldozatot. Ott vésővel, botokkal és kövekkel agyonverték, majd a vízbe lökték. A halál oka vízbe fulladás volt.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] A nyomozás lezárult, hamarosan vádemelési javaslattal küldi meg a rendőrség az osztálytársukat meggyilkoló kaposvári diákok ügyét a Somogy Megyei Főügyészségnek előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.
[/caption]

Talán soha nem is derül ki, miért kellett meghalnia a 17 éves fiatalembernek. Úgy tudni: a korábbi jó viszony azért szakadt meg egyik pillanatról a másikra az áldozat és gyilkosai között (akik nemcsak osztálytársak, hanem barátok is voltak), mert a két gyanúsított alkoholizáló életformájában a fiú nem akart részt venni. Ezzel magárara haragította egykori barátait, akik végül elhatározták: megölik. Hogy régóta készültek a gyilkosságra, az is bizonyítja, e-mailen lelevelezték a tervet, igaz, burkoltan. Eszközöket szereztek be, sőt két osztálytársuknak el is mondták, mit terveznek.

Ám az ötlet annyira képtelenségnek tűnt, hogy természetes volt: nem veszik komolyan. A gyilkosok előre megástak egy sírt áldozatuknak a tótól 30-40 méterre. Végül azért a vízbe dobták a szerencsétlen fiút, mert nem fért bele a túl kicsire ásott gödörbe.

A szükséges szakértői vélemények, vallomások és egyéb bizonyítékok rendelkezésre állnak, s köztük is egy részletes, feltáró beismerő vallomás a két fiútól. Az egyikük ugyan az elején megpróbálta társára hárítani a teljes felelősséget, végül ő is megtört. A gyanúsítottakat az elmeszakértői vélemény beszámíthatónak mondta ki. A két 17 éves fiatalember, akik még a helyszíni kihallgatáson is szemmel láthatóan játéknak fogták fel a történteket, később döbbentek rá, mit tettek, és teljesen összeroppantak az előzetes letartóztatásban.

Pedig kálváriájuk csak most kezdődik. Fellegi Norbert úgy fogalmazott: ez az ügy a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló, egyrészt brutalitása, másrészt az áldozat és az elkövetők nagyon fiatal kora miatt is. Ha ezt a bűncselekményt egy felnőttkorú követte volna el, akár tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatna. Mivel azonban fiatalkorúak, a súlyos vád ellenére legfeljebb 15 évet kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!