Hírek

2008.08.24. 04:42

Cserhalmi György felépült a súlyos műtétje után

Cserhalmi György maga is írt dalszövegeket, bár amióta kész a lemez hallgatnak a múzsák.. Most mások szerzeményeivel koncertezik: a Férfi és Nő című Dés-Bereményi produkció mindenütt teltházzal megy.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Cserhalmi: Bereményi Géza szövegei remekül játszhatóak, könnyű velük színpadra állni
[/caption]– Nemrégiben műtötték meg gerincsérvvel. Hogy bírja a koncerttel járó megterheléseket?
– Az eleje nem volt valami kellemes. De mi, színészek arra vagyunk trenírozva, hogy sok mindent kibírjunk. Mostanra már jól vagyok, szeptemberre ígérték a teljes gyógyulást. Nyolc-tíz napja már teljesen fájdalommentesen telnek napjaim, remélem, ez így is marad.

– Mi a különbség egy profi énekes és egy színész előadásmódja között?
– Sok színész nagyon jól énekel, de soha fogják felülmúlni a profikat. Nekünk az a dolgunk, hogy előadjunk. Bereményi Géza szövegei remekül játszhatóak, könnyű velük színpadra állni. Drámai tartalmuk van, ráadásul akad bennük dialógus és monológ is. Ezeket a mi szakmánkban jól ki tudjuk használni. Ehhez értünk.

– Milyen visszajelzéseket kapott eddig a koncertről?
– Gyakran a számok közben is felharsan a taps, és az est végén eddig mindig újráznunk kellett. Csak teltház előtt játszottunk.

Turnéidőpontok:

augusztus 26.: Nyíregyháza,

augusztus 30.: Kecskemét

augusztus 31.: Kaposvár

szeptember 2-3-4.: Budapest,

szeptember 11.: Szeged

– A koncerten csak Dés László – Bereményi Géza szerzeményeket adnak elő. Ön is írt dalszövegeket, azokat mikor hallhatja a közönség?
– Novák Péterel még 2000-ben csináltunk egy lemezt, Eklektikon címmel. Nem tervezem a folytatást, az írás házi feladatnak tekintettem, kíváncsi voltam, tudok-e dalszöveket írni. Miután kész lett a lemez, a késztetés szép csendben elaludt. A dalok néha előkerülnek, és azt veszem észre, hogy egyre jobban tetszenek. Nemrégiben egy film kísérő zenéjének választottak két számunkat. Koncertben viszont nem gondolkozom, nem hiszem, hogy lenne rá közönség, ráadásul nehéz összehozni manapság egy ilyen produkciót. 

augusztus 30.: Kecskemét

augusztus 31.: Kaposvár

szeptember 2-3-4.: Budapest,

szeptember 11.: Szeged Cserhalmi: Bereményi Géza szövegei remekül játszhatóak, könnyű velük színpadra állni Cserhalmi György -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!