Hírek

2008.08.10. 09:41

Botrányba fulladt a Kottafesztivál

Tizenhat év után idén kudarcba fulladt a hajdúböszörményi Kottafesztivál. Volt, akit négynapos belépőjével nem akartak beengedni, több koncert elmaradt. A helyi lap szerint finanszírozási problémák vannak a háttérben.

mti

Botrányba fulladt, és szombaton gyakorlatilag bezárt a hajdúböszörményi Kottafesztivál, amelyet az idén már 17. alkalommal rendeztek volna meg a hajdúvárosban – értesült az MTI szombaton több csalódott fiataltól. Már a fesztivál első napján gondot okozott, hogy a négynapos belépővel érkezőket nem akarták beengedni, mondván, hogy ez már nem „az a fesztivál" – állították a fiatalok. Ezután futótűzként terjedt, hogy bezár a tizenhat éven át sikeres rendezvény.

A Hajdú-bihari Napló szombati száma arról írt, hogy a szervezők már csütörtökön válságtanácskozást tartottak a helyi önkormányzati képviselőkkel közösen, és ígéretet tettek a fesztivál megmentésére. A lap szerint még aznap át is utaltak négymillió forintot a csütörtöki költségek fedezésére, de aztán elzárkóztak a rendezvény további finanszírozásától. Az ígért több színpad helyett pénteken már csak egy üzemelt, elmaradt több koncert is. A vártnál eleve jóval kevesebben keresték fel az idei fesztivált, mindössze néhány százan érkeztek a rendezvényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!