Hírek

2008.08.21. 10:06

Boltot bírálja a NOB elnöke

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke kritizálta a pekingi olimpián 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Boltot nagyképűsége miatt.

mti

A NOB vezetője azt sérelmezte, hogy a fiatal sztár mindkét szám döntőjében bántóan fölényesen viselkedett. Rogge különösen a rövidebb táv fináléján látottak miatt háborodott fel, mert Bolt az utolsó métereket már a mellét döngetve tette meg.

„Nem azzal van a baj, ha valaki show-t csinál, sőt! Azonban a riválisok sokkal nagyobb tisztelet érdemelnek annál, mint amit ő mutatott irányukban. A célba érkezést követően kezet kell fogni a többiekkel, ő ugyanakkor semmibe vette vetélytársait – háborgott Rogge. – Megértem határtalan boldogságát, de egy bajnok nem viselkedhet úgy, mint ahogy ő a 100-as fináléban. Mozdulataiból úgy tűnt, azt üzeni a többieknek, hogy kapjatok el, ha tudtok.”

Jacques Rogge a 22. születésnapját csütörtökön ünneplő vágtázó viselkedését elsősorban fiatal korának tudja be, s reméli, változni fog majd a jövőben: „érnie kell még, s nagyon bízom benne, hogy a jövőben több tisztelet lesz benne, mert nem ilyen bajnokokat szeretnénk látni a pályákon”.

Bolt 100 méteren 9.69 mp-cel saját rekordját adta át a múltnak, míg szerdán 200 méteren az amerikai Michael Johnson 1996-ban futott, megdönthetetlennek vélt 19.32-es csúcsát „írta át” 19.30-ra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!