Hírek

2008.08.25. 13:43

Bíróságon keresi igazát a Magyar Rádió

Az MR hétfőn keresetet nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához, melyben arra kéri a bíróságot, hogy semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította.

MR, VGO

Az MR a keresetlevélben részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé és kifejtette azokat a szempontokat, amelyek alapján mind maga a pályázati kiírás, mind pedig az MR ajánlatának elbírálása több tekintetben is jogilag megalapozott aggályokat vet fel. Az ügy alperese az NHH.

Noha a Fővárosi Ítélőtáblának a Dtv. értelmében gyorsított eljárásban kell meghoznia határozatát, a megalapozott döntéshozatalhoz a terjedelmes jogi, műszaki és gazdasági dokumentáció áttekintése nélkülözhetetlen (a keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal).

Az Antenna Hungária a rádiós pályázaton 60 millió forintos egyszeri díjjal és az árbevétel 0,5 százalékával pályázott, a Magyar Rádió 125 millió forintot és három százalékot ajánlott. Az AH – az NHH tájékoztatása szerint – a közszolgálati műsorszórók számára ajánlott kedvezőbb díjaival nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!