Hírek

2008.07.21. 08:32

Nem emelik Ronaldo fizetését

Cristiano Ronaldónak nem újítják meg a szerződését a Manchester Unitednél csak azért, hogy az eddiginél is magasabb fizetést kapjon.

MTI

Erről David Gill, az angol futballklub ügyvezetője beszélt, így reagálva arra a felvetésre, hogy a portugál klasszis megtartásáért az MU kész megemelni a jelenlegi kontraktus szerint járó heti 120 ezer fontos (mintegy 35 millió forint) bérét.

Ronaldo piaci értéke kétségtelenül tovább nőtt azzal, hogy a Real Madrid kitartóan igyekszik megszerezni őt az angoloktól, ám a jelek szerint a Manchester a pluszjavadalmazást nem pártolja az új helyzetben sem. Érdemi előrelépés amúgy nincs a támadó ügyében, akit állítólag az MU 100 millió euróért hajlandó lenne elengedni, viszont a Real 85 milliónál nem akar többet adni érte.

Egyes feltételezések szerint a béremelés igénye eleve Ronaldótól származik, s erre volt válasz Gill nyilatkozata. Az ügyvezető a lehetséges fizetésemelést illetően úgy fogalmazott, hogy "elképzelhető, de nem szükségszerű", és hogy felelősségérzetet és lojalitást várnak el a futballistától.  Hozzátette, a légiósnak alig 18 hónapja újították meg korábbi szerződését, amely még négy idényre szól.

Maga Ronaldo a madridi Marca vasárnapi száma szerint lebegteti a királyi gárdával kapcsolatos elképzeléseit. "Csak az égiek tudják, mit hoz a jövő" - idézte a lap a játékos válaszát arra, hogy a Realban folytatja-e pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!