Hírek

2008.06.03. 14:54

Viharos verseny után kreatív győztesek

Félbeszakították a hétvégén megrendezett második Ládaderbit a vihar miatt, és az eredményhirdetés is elmaradt, a futamnak mégis vannak győztesei.

ÁNT

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A győztes Szupernagyi
[/caption]A versenyzők három hónapig építették járműveiket, amelyekkel aztán a Citadella melletti 611 méteres pályát kellett teljesíteniük. A szervezők a 660 nevezőből 73-at választottak ki, s végül 65 csapat készült el a július elsejei versenyre a járgányával. Utólag az is kiderült, hogy ki volt a legjobb.

A pontozó bírák – Czolner Gyula sportközvetítő, Piroch Gábor kaszkadőr, Gianni Annoni műsorvezető, Horváth Kinga wakeboard bajnok, Nagy Sándor műsorvezető, Trabarna autóhang-utánzó humorista, valamint Shenker Benjamin BMX bajnok – a gyorsaság mellett a járművek eredetiségét, és a startvonalon bemutatott műsort is értékelték. A különdíjat pedig a legötletesebb járgány kapta, függetlenül attól, hogy végig jutott-e a pályán, vagy sem.

Az első díjat a budapesti Szupernagyi és a Pernahajderek nyerték. A zsűri szerint a járművük olyan különleges volt, amilyet még nem hordott a hátán a föld. Cserébe a csapat tagjai a valaha gyártott legfurcsább, keréken guruló járműveket, munkagépeket próbálhatnak ki. A kalandra 800 ezer forint pénzjutalommal engedik útjukra őket.

A dobogó második fokán a Cirok Lovagok végeztek. Az Ócsáról érkező versenyzők jutalma egy igazi roncsderbin való részvétel, ahol nem kell majd kímélniük a járműveiket. A törésre kész kocsikat a szervezők biztosítják. Ha a csapat mégis megijedne a lehetőségtől, 500 ezer Ft készpénzhez juthat.

A miskolci Komlósi Bikerek a harmadik helyen végeztek. Eldönthetik, hogy a 300 ezer forintos pénzjutalmat, vagy egy igazi versenyautós száguldást választanak a Hungaroringen. Előtte persze vezetéstechnikai tréninget is kapnak. Kreatív Különdíj a Kopf''four''show csapat nyerte. A szigethalomról érkező társaság járművét a Közlekedési Múzeum kiállítja, s egy éven keresztül megtekinthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!