Hírek

2008.06.11. 19:07

Válságba sodródott a koraszülött-ellátás?

„Az OEP a teljesítménykorlát miatt nem hajlandó finanszírozni a koraszülött-ellátás egy részét” – mondta szerdán Pesti Imre.

V. M.

A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a volumenkorlát „már-már” csőddel fenyegető problémákat okoz a csecsemő és koraszülött-ellátásban. Pesti emlékeztetett rá, korábban volumenkorlát volt a szülészeti és nőgyógyászati ellátásban is, de ezt megszüntette a kormány. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kormányzat „a legalapvetőbb biológiai ismeretekkel sem rendelkezik”, amikor az újszülött és koraszülött ellátást nem vonta ki a volumenkorlát alól, „mintha nem volna egyenes következménye a terhességnek a gyermekáldás”.

A szaktárca szerdai közleménye szerint az országban biztonságos a koraszülött-ellátás. Az egy ágyra jutó finanszírozás 25 százalékkal nőtt, ily módon idén a koraszülött-ellátásra fordítható összeg jelentősen nőtt. „Nem igaz az ágyszám szűkítésre vonatkozó állítás sem, hiszen a koraszülött-ellátásra szánt helyek száma 2006 óta mindössze kilenc ággyal csökkent, azaz 459 ágyról 448 ágyra” – állítja a minisztérium.

V. M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!