Hírek

2008.06.11. 16:43

Újabb településen kötik feltételhez a segélyeket

Szerdán újabb önkormányzat jelentette be: feltételhez kötik a szociális segély folyósítását.

BAMA

Sülysápon nem kaphat támogatást az, akinek a gyermeke nem jár óvodába vagy iskolába – mondta el a Pest megyei település fideszes polgármestere. Horinka László szerint az ezres létszámú iskolában 20-30 olyan tanuló van, aki rendszeresen igazolatlanul hiányzik.

Sülysáp nem az első település, ahol, követve Monok példáját, feltételekhez (a Borsod megyei település esetében közmunkához) kötik a segélyeket. A szociális törvénybe ütköző gyakorlattal kapcsolatban korábban Gyurcsány Ferenc is egyetértésének adott hangot, a parlement várhatóan ősszel foglalkozik ezzel a kérdéssel. Korózs Lajos, a szociális és munkaügyi minisztérium államtitkára a hét elején közölte: „Mélyen elítélem a monoki ügyet, úgy ahogy van. Szinte nincs olyan paragrafusa ezeknek a rendeleteknek, ami ne lenne alkotmánysértő”.

Tanulni kell a romáknak

Teleki László, a miniszterelnök romaügyi tanácsadója egy zalaegerszegi képzési központ megnyitója alkalmából közölte: ne segélyből, hanem munkából éljenek meg a romák. Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta: több évtizedes lemaradást kell behozni a cigányság oktatásában.

Tanulni kell a romáknak Teleki László, a miniszterelnök romaügyi tanácsadója egy zalaegerszegi képzési központ megnyitója alkalmából közölte: ne segélyből, hanem munkából éljenek meg a romák. Az MSZP-s képviselő hangsúlyozta: több évtizedes lemaradást kell behozni a cigányság oktatásában.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!