Hírek

2008.06.02. 18:13

Orbán: nehéz tárgyalások lesznek az EU és Oroszország között

Nehéz tárgyalásokra kell számítani az EU és Oroszország közötti megbeszéléseken, amelyek nem azonos társadalmi berendezkedésű partnerek között zajlanak majd - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az Oroszország és az EU biztonságpolitikai kérdései című konferencián.

BAMA

Az Európai Unió csak akkor lehet sikeres a tárgyalásokon, ha egységesen lép fel. Nemcsak az oroszokkal való tárgyalást, hanem az EU-n belüli megbeszéléseket is átláthatóvá kell tenni - hangsúlyozta Orbán Viktor. A politikus szerint nem két azonos társadalmi berendezkedésű partner között zajlanak majd a júniusi tárgyalások. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Unió külpolitikai, világhatalmi súlyát gazdasági teljesítménye, technológiai fölénye, a multilaterális katonai szervezetben  elfoglalt helye, segélyezési potenciálja adja. Ha katonai szempontból nem vállal többet az EU, akkor 2025-ig valószínűleg veszít világpolitikai súlyából - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!