Hírek

2008.06.01. 18:30

Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja

Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán.

BAMA

Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.

"Kóka Jánosra szavazok. Kérlek, hogy szavazatoddal az elnökjelöltek közül te is támogasd Kóka János megválasztását" - írja a volt pártelnök a szdeszesek.blog.hu portálon. Kuncze Gábor kifejti: visszahívását az elnöki székbe vele nem egyeztették, ha kikérik a véleményét, ehhez nem járult volna hozzá. Elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyesek csaltak a szavazásoknál,  de véleménye szerint az SzDSz vezető testületei  rosszul kezelték az  ügyet és azzal, hogy teljes tisztújítás mellett döntöttek, a bizalommal visszaélők elképzelései mentén cselekedtek.

Hozzátette: akik küldöttek voltak, nem csalhattak, hiszen annak pont az volt a lényege, hogy a távolmaradók helyett szavaztak olyanok, akik nem voltak küldöttek. Ennek a párttal kapcsolatos súlyosan negatív híreken túlmenően az is következménye lett, hogy a megválasztott elnök, Kóka János nem tudta kitölteni két éves mandátumát, vagyis nem kapott lehetőséget elképzelései maradéktalan megvalósítására - írja Kuncze Gábor.

"János rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben. Határozottan állt ki a párt önállósága mellett, törekszik határozott, jól felismerhető liberális politikával megnyerni a választók bizalmát. E program végig viteléhez nem volt elegendő az elmúlt, botrányoktól sem mentes év" - indokolja döntését a volt pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!