Hírek

2008.06.29. 12:18

Guinness-rekorder lehet a lefogyott malac

Guinness-rekordernek terjesztették elő Kínában azt a disznót, amely a harmadára fogyott le a május 12-i földrengés miatt, mivel 36 napon át jószerivel csak faszenet evett és esővizet ivott.

MTI

A sertést egy múzeum fogadta be, amely azt ígéri, hogy élete végéig gondját viseli az állatnak. Az élethossziglan nem disznóvágásig értendő, hanem a disznó természetes kimúlásáig. A múzeum igazgatója büszkén hangoztatja, hogy a sertés a kínai kitartás jelképe. Az állat nagy sztár lett Kínában, már az is felmerült, hogy túlélési történetéből filmet csinálnának – adta hírül a kínai sajtó. A szecsuáni katasztrófa előtt amúgy még másfél mázsát nyomott a sertés, de amikor rábukkantak a romok közt, alig lehetett ráismerni, „csontváza” lett régi önmagának. Egy szemtanú szerint inkább kecskének tűnt, mint disznónak.

A sertés ólja összedőlt a földrengésben. Az állat faszenet azért ehetett, mert az épület felső szintjén azt tároltak. A faszén ugyan nem éppen kalóriadús, ám nem is mérgező, és némiképp elfojtja az éhségérzetet. Normális esetben egy disznó nem bírja öt napnál tovább étlen-szomjan. A szecsuáni példány feltehetően azért maradhatott életben, mert mozdulni sem bírt a romok között, így alig pazarolt kalóriát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!