Hírek

2008.06.12. 13:35

Göncz: nem hivatalos megbeszélés lesz a magyar és a szlovák kormányfő között

Biztosan tárgyal majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szlovák partnerével a prágai V4-es csúcstalálkozón, ez azonban nem tekinthető hivatalos megbeszélésnek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére.

MTI

Biztos, hogy fog egymással szót váltani Gyurcsány Ferenc és Robert Fico, és az is biztos, hogy aktuális kérdések is szóba kerülnek ezen a megbeszélésen - mondta Göncz Kinga a kormányszóvivői tájékoztatón.

A külügyminiszter kiemelte: továbbra is folyik a hivatalos kétoldalú találkozó előkészítése. Ha valóban felmutatható eredmények lesznek a kétoldalú kapcsolatok terén, akkor kerülhet sor ezekre a tárgyalásokra - tette hozzá.

Ján Slota, a szlovák nemzeti párt elnökének múlt heti kijelentésére reagálva a magyar külügyminiszter azt mondta: a vitákat politikai szinten kell tartani, és nem személyes szinten. A szlovák politikus korábban "kócos asszonynak" nevezte Göncz Kingát.

Biztosan tárgyal majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szlovák partnerével a prágai V4-es csúcstalálkozón, ez azonban nem tekinthető hivatalos megbeszélésnek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére. MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!