Hírek

2008.06.06. 11:46

Fidesz: újabb milliárdok a kormányzati negyedre

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kormány újabb 3,8 milliárd forintot költ a kudarcba fulladt kormányzati negyed projektre - mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Cser-Palkovics András szerint a "hatalommal való visszaélés minősített esete", hogy a kormány a magyar emberek pénzéből újabb 3,8 milliárd forintot költ el a korábban már leállított "luxusberuházásra, a kudarcba fulladt nagy ingatlanbizniszre".

A döntést megmagyarázhatatlannak, felháborítónak, arcpirítónak minősítette. Mint mondta, sajtóhírek szerint a pénz egy jelentős része beruházási és tanácsadói kiadásokra megy el, a másik része pedig a projekttársaság év végéig szükséges működési költségeit fedezi. A fideszes politikus szerint ugyanakkor kérdés, milyen tanácsadási és működési kiadások vannak egy olyan beruházásnál, amelyet már leállítottak.

Hangsúlyozta: ha a Fidesz kerül hatalomra, kivizsgálja a beruházást. Kitért arra, hogy az új polgári kormánynak meg kell majd vizsgálnia, mire és miért költött a kormány, kik húztak ebből hasznot, és hogyan lehet felelősségre vonás nélkül közpénzből elkölteni ennyi pénzt egy olyan beruházásra, amely nem is fog megvalósulni.

A helyettes pártszóvivő felszólította a kormányt, hogy június 30-ig, az Országgyűlés által szabott határidőig ezzel az összeggel is számoljon el, az erről szóló dokumentációt ne semmisítse meg, ne tüntetesse el. Cser-Palkovics András szerint ki kell derülnie az igazságnak, a felelősségnek, annak, hogy kik és milyen szerződéseket kaptak, "kiknek a barátai, haverjai, volt üzletfelei a haszonélvezői ennek a projektnek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!