Hírek

2008.06.03. 06:07

Érzelmes slágerek dalnoka

Palcsó Tamás nem tagadja, hogy érzelmes típus. Talán ezért is tudta annyira hitelesen előadni Gianni Morandi egyik számát, amellyel megnyerte a Csináljuk a fesztivált! című dalversenyt.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="190"] Palcsó Tamás: magam is érzelmes típus vagyok
[/caption]– Úgy tűnt, önt lepte meg a legjobban, hogy győzött.
– Valóban, nem számítottam arra, hogy az én dalomra szavaznak a legtöbben. Kezdettől fogva csaknem száz sláger versenyzett, s már azzal elégedett voltam, hogy bejutottam a döntőbe. Gianni Morandi híres dalát, az In ginocchio da te, vagyis a Térden állva megyek hozzád című számot énekeltem, s bár nem én választottam, közel állt a szívemhez. Pont ilyen típusú, fülbemászó dallamokon nőttem fel, s tán ezeknek is köszönhetem, hogy elkezdtem a zenével foglalkozni.

– Lehet, hogy ez a dal egy nosztalgiaalbum első száma lesz?
– Nem elképzelhetetlen hogy a legújabb, ősszel megjelenő lemezemen ez lesz az egyik dal. Címe még nincs a hanghordozónak, de a hangzásvilágát tekintve ennek a számai is inkább a dallamos, táncolható popslágereket idézik. Ebből persze kikövetkeztethető, hogy magam is érzelmes típus vagyok...

– Ön a Megasztárban tűnt fel. Hogy érzi, befogadta a könnyűzenei szakma?
– Biztos vannak, akiknek nem tetszik, hogy egy országos tévécsatorna „hátszelével” lettem ismert, de nem emlékszem olyasmire, hogy bárki ellenségesen nyilatkozott volna rólam. Ma már elmondhatom, hogy kikerültem a tévé védőszárnyai alól, ugyanolyan feltételekkel vagyok a pályán, mint a többi előadó. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tűnhetnék fel a Megasztár nemsokára induló negyedik szériájában, de erről egyelőre nem szeretnék többet mondani.

– Sokakat meglepett, hogy nemrégi élő televíziós műsorban fogadott örök hűséget kedvesének.
– Ugyan, az nem volt valódi szertartás! A szerkesztők találták ki, hogy feldobjuk valamivel az adást. Nem gondoltam volna, hogy a közönség ezt ennyire komolyan veszi. Mindenesetre érdekes volt kipróbálni, hogy milyen lenne valóban anyakönyvvezető elé állni.

– És? A főpróba után tervezik a premiert?
– Egyelőre még nem. Korainak tartanám.

Palcsó Tamás

Született: 1986. május 6-án.

Iskolái: Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola (2000-2005). McDaniel College közgazdaságtan szak (2005 – )

Pályája: 2005 májusában a Megasztár 2. helyezettje. Azóta szerepelt az 56 csepp vér című musicalban és az abból készült filmben is.

Elismerései: Bravo Otto Év felfedezettje (2005), Az év férfi előadója (2006). A Popcorn díjkiosztóján megszavazták az év kedvenc előadójának (2006).

Iskolái: Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola és Szakiskola (2000-2005). McDaniel College közgazdaságtan szak (2005 – )

Pályája: 2005 májusában a Megasztár 2. helyezettje. Azóta szerepelt az 56 csepp vér című musicalban és az abból készült filmben is.

Elismerései: Bravo Otto Év felfedezettje (2005), Az év férfi előadója (2006). A Popcorn díjkiosztóján megszavazták az év kedvenc előadójának (2006). Palcsó Tamás: magam is érzelmes típus vagyok -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!