Hírek

2008.03.19. 15:56

Új Színházi Világnap

Az Új Színház csapata igen gazdag kínálattal köszönti március 27-én a Színházi Világnapot

Hegedűs Rita VR

Az Új Színház csapata igen gazdag kínálattal köszönti március 27-én a Színházi Világnapot. A társulat tárt ajtókkal és „karókkal” várja az érdeklődőket 12 órától este 17 óráig a Paulay utcai teátrumban.
Déltől négy fertály órán át minden bizonnyal szép pillanatokat leshetnek majd el a népszerű kortárs német szerző M. von Mayenburg: A csúnya című fekete komédiájának műhelymunkájából a Stúdiószínpadon. Az április 18-án bemutatandó előadást az ifjú Szabó Máté rendezi, a szereplőgárdát Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Nagy Zoltán és Almási Sándor alkotják.

A kulisszák mélységes titkaiból  viszont soha sem elég! 13 órától bárki átsétálhat a Nagyszínpadra, ahol a Valló Péter rendezte Feydeau-vígjáték, a Fogat fogért próbái folynak (A premier április 12-én lesz). A nyílt próbán Hirtling István, Huszár Zsolt, Rudolf Péter, Derzsi János, Pálfi Kata és Fodor Annamária vesznek részt  -  egyelőre díszlet és jelmez nélkül.

Délután három órától Márta István rendhagyó direktori találkozón látja vendégül a középiskolák igazgatóit, ahol - többek között - a diákok színházlátogatási szokásai, a produkciók megismertetésének technikái kerülnek szóba. A fórum vendége lesz Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke is.

Az ünnepnapi választékot gazdagítandó, hogy a színházat szeretők, az Új Színház stúdiós növendékeinek nyílt énekvizsgáját és annak elemzését is végigizgulhatják. Este pedig a népszerű és híres előadást, a Még egyszer hátulrólt láthatják a nézők. A darabot Jiří Menzel rendezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!