Hírek

2008.03.03. 16:04

Milliárdos sikerdíjak a Vízműveknél

Tovább tart a vita a Fővárosi Vízművek külföldi tulajdonosainak milliárdos sikerdíjáról

mti

Tovább tart a vita a Fővárosi Vízművek Zrt. külföldi tulajdonosainak több milliárd forintos menedzserdíjával, sikerdíjával összefüggő kérdésekről a befektetők és a fővárosi önkormányzat között - tudta meg az MTI hétfőn városházi forrásokból. Tájékoztatásuk szerint a rendezésre hivatott múlt pénteki társasági közgyűlés munkáját felfüggesztették, március 21-re  elnapolták.

A többségi tulajdonos önkormányzat gazdasági bizottsága múlt kedden még ahhoz járult hozzá, hogy a 2006. évi 3,2 milliárd forintos sikerdíjról és a 2007-es üzleti terv utólagos elfogadásáról szóló napirendi pontok levételét kezdeményezik megegyezés hiányában. A 2007-es üzleti tervben 3,3 milliárd forint sikerdíj szerepelt.

Csütörtök délután a Fővárosi Közgyűlés ülése alatt váratlanul összehívott rendkívüli gazdasági bizottsági ülésen a városvezetés módosította a két nappal korábbi álláspontját. Az ülés összehívását kezdeményező főpolgármester szerint ugyanis a tárgyalások oly mértékben előrehaladottak a befektetőkkel, hogy nem helyes a napirendről való levétel. Ehelyett érdemi döntést szorgalmazott a 2006-2007-es ügyekben.

A városvezetés javaslata szerint a 2006-os 3,2 milliárd forintos sikerdíjat teljes összegben kifizetnék a külföldieknek. Ezt egyébként az MTI információi szerint már 90 százalékban megkapták. A 2007-es 3,3 milliárd forintos sikerdíj esetében az önkormányzat 1,5 milliárd forintos csökkentést indítványozott. Ez évtől pedig olyan módosítást kezdeményeztek, hogy  a menedzsmentdíjat osztalékágon vegyék ki adózás után a befektetők. Jelenleg adózás előtt, költségként számolhatják el a külföldiek a menedzsment-, sikerdíjat.

A társaság pénteki közgyűlésén kiderült, hogy továbbra sincs megegyezés közeli helyzet a többségi tulajdonos és a kisebbségi tulajdonos külföldi befektetők között. Emiatt elnapolták a közgyűlést. A városvezetés hétfőn kapta meg a közgyűlésre delegált önkormányzati megbízott, egy hivatali alosztályvezető jelentését ez ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!