Hírek

2008.03.27. 10:25

Hulk, Indiana Jones: a filmvilág hírei

Jamie Oliver konyhaművészetéért rajong Harrison Ford és menyasszonya, Calista Flockhart; A 60-as évek Angliájában a lakosság fele, mintegy 25 millió ember kalózrádiókat hallgatott; és Edward Norton partnere pedig Liv Tyler lesz a Hulk 2-ben.

H. R.

Jamie-ért rajong Indy
Olyannyira odavan a brit mesterszakács, Jamie Oliver konyhaművészetéért Harrison Ford és menyasszonya, Calista Flockhart, hogy azt szeretnék, közelgő esküvőjükön ő készítse el az ünnepi menüt. Ford ezen a nyáron készült elvenni barátnőjét Floridában, akivel már öt éve járnak, de csak tavaly kérte meg a kezét – akkor is pont bolondok napján, április 1-jén. Ford, aki az Indiana Jones filmekben evett már pár furcsa dolgot – például majom agyvelőt – szűkszavúan csak annyit mondott az újságíróknak a pucér szakácsról: „Szeretjük Jamie Olivert” – és feltehetőleg nem a pucér jelző miatt. Ami pedig az esküvőt illeti, reméljük jobban sikerül majd, mint Ford két előző, válással zárult házassága, végül is 65 éves színész már nem kísérletezhet örökké – igaz, az Indiana Jones és az aranykoponya királysága minden egyes kaszkadőrjelenetét ő maga oldotta meg. (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – hazai bemutató: 2008. május 22.)

Zenekalózok
Noha a zenei kalózkodás kifejezést ma már az illegális letöltőkre értik, volt idő, amikor ez az engedély nélkül működő kalózrádiókra vonatkozott – és most róluk készül film Richard Curtis, az Igazából szerelem készítőjének rendezésében. A The Boat That Rocked című vígjáték forgatása március elején kezdődött el, helyszínként egy rozsdás öreg halászhajó, aláfestésként pedig a 60-as évek zenéje szolgál. Akkoriban ugyanis a „hivatalos rádiók” összesen heti két órát sugároztak rockzenét Angliában, így a lakosság fele, mintegy 25 millióan kalózrádiókat hallgattak. A fontosabb szerepekben olyan zseniális karakterszínészek tűnnek majd fel, mint Philip Seymour Hoffman (Charlie Wilson háborúja), Bill Nighy (Igazából szerelem), Rhys Ifans (Sztárom a párom), és egy vérszomjas kormányhivatalnok szerepében Kenneth Branagh.

Hulk 2?
Bár még be sem mutatták az új szuperhős filmet, már rebesgetik, hogy lesz folytatása is A hihetetlen Hulk-nak. A forrás pedig nem más, mint maga Hulk, pontosabban az őt alakító Edward Norton. Ő játssza ugyanis Bruce Bannert, aki, ha felingerlik, hatalmas zöld izomkolosszussá változik. Partnere ezúttal Liv Tyler, ellenfele pedig a vásznon régen látott Tim Roth lesz. Az „ezúttal” szó csupán azért használandó, mivel a Marvel képregényét Ang Lee rendezésében és Eric Bana főszereplésével már 2003-ban vászonra vitték – ám a gyártó stúdió nem volt elégedett a film által elért eredményekkel. Így az új verzió igencsak akciódúsra sikeredett, olyannyira, hogy Norton már a folytatást emlegeti: „Ezt a filmet kifejezetten az első fejezetnek szántuk, és én eleve több részben képzeltem el a történetet. Emiatt szándékosan sok mindent kis is hagytunk.” Hiába, szuperhősből sosem elég, hiszen hamarosan jön A Vasember is! (The Incredible Hulk – hazai bemutató: 2008. június 12.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!