Hírek

2008.03.10. 17:13

Hazánk vonzó célpont az USA vállalatai számára

Magyarország továbbra is kiváló lehetőségeket nyújt az amerikai befektetők, üzleti partnerek számára - mondta April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karán (BGF-KKFK) tartott Amerikai Napok rendezvényén hétfőn.

BAMA

A nagykövet elmondta: egyik legfontosabb feladatának a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítését tartja, de fontosnak nevezte, hogy Magyarország továbbra is törekedjen versenyképessége erősítésére. Az adórendszer reformja, a közbeszerzések és az üzleti élet átláthatóságának növelése is fontos cél lehet - hangsúlyozta, s utalt arra is, hogy a Világbank 2008-as jelentése szerint Magyarország tett a legtöbbet az elmúlt két évben a befektetések megkönnyítéséért.

Hidasi Judit, Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának dékánja az Amerikai Napok megnyitóján azt mondta: nagyon fontos számukra, hogy a főiskolán oktatási nyelvként használt  angol nyelvterületről prominens személyek látogassanak el hozzájuk. „Mára szinte természetessé vált, hogy időről időre megpróbáljuk az adott nyelv kultúráját, gazdaságát és közösségét közelebb hozni a diákjainkhoz” - mondta.

A BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karán minden hatodik héten rendeznek nemzeti napokat, melyeken az adott nyelvet használó országból hívnak előadókat.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!