Hírek

2008.03.27. 17:40

Gyurcsány mondjon le!

MSZP Társadalompolitikai Tagozat: Gyurcsány mondjon le, legalább az egyik tisztségéről

mti

Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata szerint a baloldali politika társadalmi bizalomvesztést szenvedett - olvasható a tagozat honlapján a napokban megjelent politikai helyzetelemzésben, amelyben ismét felvetik: a koalíciós kormányzásban kifejezetten hátrányos a pártelnöki és a kormányfői pozíció egyben tartása, szükséges a két pozíció szétválasztása.

"A pártvezetés történelmi felelőssége tagadhatatlan abban, hogy a baloldali politika olyan mértékű társadalmi bizalomvesztést szenvedett, aminek következtében a populista jobboldal hamarosan - érdemi kontroll nélküli - alkotmányozási helyzetbe kerülhet, a baloldal pedig hosszú évekre statiszta szerepbe szorulhat" - tartalmazza az MSZP elnökségének és választmányának címzett elemzés.

Az írás szerint elmaradt az ezzel történő szembenézés, amit nem helyettesíthet a pártszavazás. A társadalompolitikai tagozat szerint ez ugyanis azt a benyomást keltheti, hogy csupán a pártelnök és az elnökség megerősítését szolgálja.

"Ezért mi továbbra is azt gondoljuk, hogy a koalíciós kormányzás közepette- pártpolitikai szempontból is - kifejezetten hátrányos a pártelnöki és a kormányfői pozíció egyben tartása. Ismételten szükségesnek tartjuk felvetni a két stratégiai pozíció elválasztását" - olvasható a politikai elemzésben. A tagozat azt várja az MSZP szombati pártértekezletétől, hogy nézzen szembe a kudarcokkal, és találja meg a párt válságából kivezető utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!