Hírek

2008.03.28. 16:18

Gazdasági társasággá alakítanák a keszthelyi kórházat

A keszthelyi önkormányzat hatástanulmányt készít arról, hogy milyen előnyökkel vagy hátrányokkal járhat a városi kórház gazdasági társasággá történő átalakítása

mti

A keszthelyi önkormányzat hatástanulmányt készít arról, hogy milyen  előnyökkel vagy hátrányokkal járhat a városi kórház gazdasági  társasággá történő átalakítása - közölte pénteken a város alpolgármestere a közgyűlés előző napi döntését ismertetve.

Pálinkás Róbert (Fidesz) elmondta: a képviselők elvben egyetértenek abban, hogy a hatékonyabb és gazdaságosabb feladatellátás érdekében szükség lehet az egészségügyi intézmény működési formájának átalakítására. "Kényszerítve vagyunk, a kórház léte a tét" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az esetleges átalakítás "nem lesz diadalmenet".

Az alpolgármester indoklása szerint az egészségügyben tapasztalható helyzet kényszeríti arra az önkormányzatot, hogy más formát keressen, mert szeretnék megőrizni a kórház működőképességét. Az átalakítására már találtak követhető példát, ezért utaztak el a főigazgatóval nemrég Debrecenbe, hogy a Kenézy kórház tapasztalatait is megismerjék.

A közgyűlési előterjesztésben az átalakítás indokai között szerepel, hogy a jelenlegi formában a kórház nem alkalmas tőke fogadására, de az MTI kérdésére Pálinkás Róbert azt mondta: ez nem jelenti azt, hogy privatizálni szeretnének, mert a társaság száz százalékos tulajdonosa a város maradna. Az intézmény ellátási  területéhez 62 ezer ember tartozik - a város 20 ezres lakosságával  együtt -, és az a tervük, hogy ne csak Keszthely, hanem mindenki  járuljon hozzá anyagilag a működéshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!