Hírek

2008.03.28. 09:11

Forest Whitaker bunyózik, lefestették Harvey Dentet

Forest Whitaker remekül amerikai focizott diákkorában, és az új Batman film váratlan reklámkampánnyal rukkolt elő Amerikában.

BAMA

Whitaker szeret bunyózni
A színészek sok mindenre hajlandóak egy-egy szerep kedvéért, de titokban mindannyian vágynak valamire. Forest Whitaker például arra, hogy ne kelljen kedves, esetlen mackót alakítania. Ezért vállalta szívesen Idi Amin szerepét, amelyért Oscar-díjat is kapott, és ezért mondott szinte azonnal igent Az utca királyai (Street Kings, hazai bemutató: április 17.) rendezőjének felkérésére.
– Majdnem 190 centiméter magas vagyok, és nagyjából 100 kg – nyilatkozta a színész. – Úgy kerültem egyetemre, hogy szereztem egy amerikai foci ösztöndíjat: ha az nincs, a színészetig sem jutok el. – Az utca királyai-ban végre megmutathatom, hogy mit tanultam focizás közben. Végre kiderülhet, hogy kemény fickó vagyok, és ezért hálás vagyok a filmnek, meg David Ayer rendezőnek. Persze nem csak ezt köszönhetem neki: David azt is tudja rólam, hogy amikor a fociból kikerültem, egy operaénekesi ösztöndíj segítségével folytathattam a tanulást, ám arra mégsem kért meg, hogy énekeljek a filmben.

Batman máris szárnyal
A sötét lovag körül semmi sem szokványos. Az új Batman-film a nyár igazi szenzációja lesz, és a Warner Bros. munkatársai jó előre gondoskodnak róla, hogy ez senkinek ne kerülje el a figyelmét. Amerika tizenkét legnagyobb városában az elmúlt hetekben rejtélyes óriásplakátok bukkantak fel, rajtuk kétféle felirat: „Harvey Dentet kerületi ügyésznek” illetve: „Hiszek Harvey Dentnek!”. Hetvenkét órán belül ismeretlen huligánok az összes óriásplakátot lefestették. A jelölt fényképére széles mosolyt, szemére sötét karikát, az üzenetbe pedig egy „is” szócskát festettek. Valaki nagyon utálhatja Harvey Dentet.
Csak a beavatottak tudják, hogy Joker az, Batman örök ellensége, akit a Sötét lovag-ban (Dark Knight, hazai bemutató: július 24.) élete utolsó szerepében Heath Ledger alakított. A reklámcég igazi graffitiseket alkalmazott, hogy bevezető reklámüzenetüket átfirkálják és ezzel feltűnőbbé tegyék. Az ötlet új szakkifejezést is szült. Az advertainment azt jelenti: a szórakoztatás már a reklámmal kezdődik. És persze: a nyár várva-várt sikerfilmében csúcsosodik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!