Hírek

2008.02.19. 14:44

Romániába települhet a Mercedes?

Lengyelország és Románia versenyében az utóbbi mellett döntött a Daimler csoport, így dél-keleti szomszédunkban épül meg a Mercedes új kelet-európai gyára.

BAMA

Az információ Constantin Stroetól, a romániai autógyártók egyesületének (ACAROM) elnökétől származik, aki állítása szerint az európai autógyártók egyesületétől tudta meg a döntés eredményét. A német vállalat egyelőre nem nyilatkozott hivatalosan terveiről. Autópiaci források szerint a Daimler 2011-től kezdené el a termelést a kelet-európai gyárában.

Stroe a Business Standard című gazdasági-pénzügyi napilapnak nyilatkozott, a keddi számból kiderül, hogy ACAROM elnöke Brüsszelben az európai autógyártók egyesületétől értesült a döntésről. A Daimler csoport döntése mellett szólna romániai lapértesülések szerint, hogy a román munkaerő olcsóbb a lengyelnél, valamint Romániában már jelen van több olyan vállalat, amely Mercedes-gépkocsik számára gyárt alkatrészeket. A sajtó egyébként korábban már a helyszínt is megnevezte, állítólag a Kolozsvár melletti Nemeszsukra (Jucu) települne a gyár, ahol a finn Nokia nemrég helyezte üzembe romániai mobiltelefon-gyárát. Emil Boc, Kolozsvár polgármestere megerősítette, hogy a Daimler által megbízott tanácsadócég valóban érdeklődött a beruházási lehetőségek iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!