Hírek

2008.02.07. 17:11

Óriási lendülettel száguld a lejtőn a magyar valuta

Csütörtök délután 265 forintért is jegyeztek egy közös európai valutát

Dutka Noémi

Hat forinttal erősödött az euró árfolyama az elmúlt két nap alatt. Csütörtök délután 265 forintért is jegyeztek egy közös európai valutát. Szakértők a forintgyengülés egyebek között annak köszönhető, hogy az elmúlt hetekben – részben a népszerűségi adatokkal, részben a koalíción, illetve az MSZP-n belüli pártcsatározásokkal összefüggésben – gyengülni látszik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pozíciója, amit némi aggodalommal figyelt a piac.

Ismert az is, hogy nem felhőtlen a viszony a reformfolyamat kapcsán két kiemelten fontos pozíciót betöltő Veres János pénzügyminiszter és Draskovics Tibor tárca nélküli miniszter között. Mindkét személy távozásáról is megjelentek sajtóhírek az elmúlt hetekben-hónapokban.

Piaci elemzők szerint itt még nincs megállás, s az elkövetkező időszakban tovább gyengülhet a forint. A Royal Bank of Scotland vezető elemzőjének véleménye szerint a forint veszíthet a legtöbbet az értékéből a jövőben. A szakértő év végére 280 forintos euróárfolyamot vár. Azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy megdőljön az eddigi 285,15 forintos történelmi csúcs, és akár a 290 forintos szintet is elérje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!