Hírek

2008.02.25. 11:19

Orbán Viktor: a diktatúra nem teremtett jobb egészségügyet, mint a demokrácia

A szabadság és a demokrácia világa mindig többre képes, mint a diktatúra, ne higgyük el, hogy a diktatúra jobb egészségügyet, mindenki számára elérhetőbb oktatást tudott teremteni, mint amire a szabadság világa képes lehet – mondta a Fidesz elnöke hétfőn Szombathelyen, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendezett koszorúzáson.

BAMA

"Azért akartunk rendszerváltást, hogy a múltat a helyére tegyük, az áldozatoknak megadjuk a tisztességet, felelősségre vonjuk  az elkövetőket a jövő nemzedékének pedig jobb gazdaságot, magasabb életszínvonalat, biztonságosabb életet, jobb egészségügyet és színvonalasabb oktatást teremtsünk, mint amilyen a diktatúrában volt" - mondta Orbán Viktor. Az ellenzéki vezető hozzáfűzte: ezeket a célokat "mint  rendszerváltók" nem adják fel, sőt, a diktatúra áldozatainak  emléknapján megerősítik. Orbán Viktor Szombathelyen az ÁVH egykori Király utcai székházának falán lévő emléktáblánál helyezett el koszorút.

A pártelnök a koszorúzók között álló idős asszonyhoz intézve szavait örömét fejezte ki, hogy "van közöttünk olyan, aki túlélte az itteni megkínzatásokat és az embertelen bántalmazások következményeit". Szerinte akik annak idején megkínozták a békés és becsületes  embereket, javarészt már a "pokolban vannak". Hozzátette: ezzel még nem lehetnek elégedettek, mert az ő életünk még nem oldódott meg. "Dacára annak a gazdasági kudarcnak, amelyben vagyunk, annak, hogy ma a hazugság politikája uralkodik Magyarországon, ne adjuk fel a reményünket abban, hogy a demokrácia mindig többre képes, mint a diktatúra" - fogalmazott Orbán Viktor. A Fidesz elnökét mintegy százan, százötvenen hallgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!