Hírek

2008.02.29. 18:40

Hatóság félrevezetése miatt nem indulhat eljárás Kármán Irén ellen

Hatóság félrevezetése miatt nem indulhat eljárás Kármán Irén újságíró ellen, mert a Legfőbb Ügyészség határozata szerint az ügyében folytatott nyomozást nem bűncselekmény, hanem bizonyíték hiányában szüntették meg - erről Pelle Andrea ügyvéd beszélt pénteken az MTI megkeresésére.

BAMA

A korábbi álláspont szerint a személyi szabadság megsértése vonatkozásában Kálmán Irén hazudott, a mostani határozat szerint pedig nem állapítható meg az, hogy mi történt - mondta Pelle Andrea. Közölte: a rendőrségnek így nem áll rendelkezésére, hogy Kármán Irén ellen eljárást kezdeményezzen hatóság félrevezetése miatt. Ezt a lehetőséget korábban lebegtette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - jegyezte meg az ügyvéd. Mint magyarázta, a korábbi határozat szerint kétséget kizáróan megállapítható az, hogy nem történt bűncselekmény a személyi szabadság megsértése vonatkozásában. A Legfőbb Ügyészség általi változtatás azt jelenti, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése. A személyi szabadság megsértése arra vonatkozik, hogy az újságíró elmondása szerint Pesterzsébeten egy kocsiba tuszkolták,  majd a Duna-parton kilökték. Szerintük ilyen nem történt, és ez adhatott volna alapot arra, hogy Kármán Irén ellen eljárást indítsanak - mondta el Pelle Andrea.

Hozzátette: a másik cselekményt, a bántalmazást korábban sem vitatták. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI  megkeresésére megerősítette, hogy részben megváltoztatták a nyomozást megszüntető határozatot, ám ennek részleteiről hétfőre  ígért tájékoztatást. Kármán Irén újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - elmondása szerint tavaly június 22-én éjszaka Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba, majd brutálisan megverték, és összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták, ahol egy horgász talált rá.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást, és ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. Augusztus elején a rendőrség visszavonta a nyomravezetői díjat. A nyomozást végző NNI július elején sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol elhangzott: a beszerzett bizonyítékok alapján  megállapítható, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy  bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!