Hírek

2008.02.04. 14:06

A Fidesz szolidáris a vasutasokkal

A Fidesz szolidáris a vasutasokkal - jelentette ki Kontur Pál, az ellenzéki párt munkástagozatának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

mti

„A Fidesz a kisemberek, a munkások, a vasutasok oldalán áll; elég volt abból, hogy a hatalom semmibe veszi az embereket. Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat, akik demokrácia adta alkotmányos jogaikkal élve próbálják elérni a munkások, az alkalmazottak és családjaik sorsának jobbra fordulását” - mondta a politikus.

Kontur Pál hangsúlyozta: olyan mértékben nőttek a megélhetési költségek, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott a vasutasok bérfejlesztései igénye. Kérdésre válaszolva hozzátette: az is teljesen jogos követelés, hogy ha egy sikeres privatizáció ment végbe, akkor ebből a vasutasok is részesüljenek. A Fidesz munkástagozatának vezetője szerint a Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatóján elhangzottak a Gyurcsány-kormány arroganciáját bizonyítják.

„Megint fenyegetőznek és elvitatják a munkavállalók alkotmányos jogait” - fogalmazott Kontur Pál. Hozzátette: a kormány szociálisan érzéketlen, a „milliárdos kormánytagoknak” pedig fogalmuk sincs arról, milyen gondokkal küzdenek a kisemberek. Kákosy Csaba előzőleg hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét a szükséges finanszírozási források átcsoportosításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!