Hírek

2008.01.29. 13:22

Tarlós biztos a sikerben

Majdnem megoldhatatlan feladat előtt állnak azok, akik meg akarják hiúsítani a népszavazás sikerét - jelentette ki Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának irányítója.

BAMA

Az ellenzéki politikus az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a kampányban tudatosan alapoznak a vidéki sajtóra, a kampányfinisben pedig a Fidesz vezető politikusai is csatlakoznak az országjáráshoz. Tarlós szerint az MSZP láthatólag abban reménykedik, hogy nem mennek el elegen szavazni, de komolyan maguk sem hisznek ebben. Gyakorlatilag majdnem nulla az esélye annak, hogy az MSZP a 2006-ban történtek és az őszödi beszéd után ezekben a kérdésekben  ezt el tudja érni.

Hangsúlyozta: főként a miniszterelnöktől függ, hogy milyen következményei lesznek egy eredményes és sikeres népszavazásnak, hiszen „ő van helyzetben”, ő dönti el, hogy a referendum eredményére hogyan reagál. „Ez az ő személyes felelőssége” - tette hozzá. Ugyanakkor úgy vélte: Gyurcsány Ferenc reagálása nem csak saját politikai perspektíváit befolyásolja majd alapvetően, hanem a szocialistákét is. Az MSZP-nek Gyurcsány Ferenc rengeteget árthat egy agresszív vagy ügyetlen reakcióval, ezzel hosszú időre tönkreteheti pártját.

A politikus utalt arra is, hogy már elkezdődött a „riogatás” március 15-ével is, de kérdés, hogy ez kinek áll érdekében. Aki józan ésszel gondolkodik - utalt az MSZP szlogenjére - az könnyen beláthatja, hogy a jobboldalnak nem álltak érdekében a 2006. szeptember 17-én és október 23-án történtek. „Most megint kezdik ezt mondogatni, amitől az a rossz érzésem támad, hogy ők már tudnak valamit, amit mi nem tudunk” - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!