Hírek

2008.01.24. 11:08

Mazochista, aki ezt végig tudta nézni

A mérkőzés előtt a szintén olimpiai selejtezős helyre hajtó legnagyobb riválisunk, a svéd válogatott felborította a papírformát, hiszen egy góllal legyőzte az esélyesebbnek tartott spanyolokat. Ennek fényében - ha lehet - még inkább nyernie kellett a magyar válogatottnak, mert ha kikap, a svédek előznek az utolsó, csütörtöki csoportkör előtt.

BAMA

Ez volt az, aminek a pályán történnie kellett volna, ám Izland ellen olyasmiket láttak a szurkolók, amik után repülni szokott a tévé. Félidőig még úgy-ahogy döcögött a szekér, hogy aztán átadjuk a vezetést az izlandiaknak, akiknél a kölyökképű kapus, Hreidar Gudmundsson úgy érezhette, ő a világ legjobbja. Ha nem is az, a világ egyik legboldogabbja lehetett, mert szinte mindent fogott, ezzel pedig óriási érdemei voltak csapata győzelmében. Mellékesen: az Eb-n eddig minden valamirevaló csapat legyőzte Izlandot… De nekünk nem sikerült: Magyarország-Izland 28-36 (16-16)

Továbbá: a svédek előztek. Olimpiai selejtezős reményeink ennek ellenére nem úsztak el: ha ma megverjük a csoportelső, várhatóan tartalékosan felálló franciákat, megelőzhetjük a németek ellen esetleg kikapó svédeket. És még ott vannak a szlovénok ellen botló, ötpontos norvégok: őket is lehajrázhatjuk.

További eredmények: Franciaország-Németország 26-23, Svédország-Spanyolország 27-26.
A II. csoport állása: 1. Franciaország 8 pont (csoportelső), 2. Svédország 5, 3. Németország 4, 4. Magyarország 3, 5. Spanyolország 2, 6. Izland 2.
A csütörtöki program: Spanyolország-Izland (15.20), Magyarország-Franciaország (17.20), Németország-Svédország (19.20).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!