Hírek

2008.01.18. 10:16

Fradi-gond: nem pályáznak még egyszer az angolok

as

Az FTC Üllői úti ingatlanára sikertelen pályázatot benyújtott cégcsoport vezetője, Kevin McCabe csalódottságának adott hangot, míg magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. közleményben jelezte, hogy a jövőben nem próbálkozik újra.

"Nem értjük, mi történt. Azt gondoltuk, hogy egyetlen pályázóként komoly ajánlatot tettünk, ezért a 400 millió forint ajánlati biztosítékot elhelyező Esplanade budapesti vezetőivel együtt nagyon csalódottak vagyunk - nyilatkozta angol klubjának, a Sheffield United honlapjának az üzletember.

Ő a sheffieldi együttes szak- embereivel vasárnap óta Budapesten tartózkodott, és az FTC átalakítását tervezte, többek között a United egyes labdarúgóinak kölcsönadását az élvonalba jutás érdekében. A cég korábban már kétszer pályázott, az Üllői úti ingatlanra eddig ötször írtak ki pályázatot.

A beadványt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el. Az indoklás szerint az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételárajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy egymilliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!