Hírek

2008.01.10. 15:58

Elutasították a rendőrök panaszait a Zsanet-ügyben

Az ügyészség elutasította a Zsanett-ügyben hozott, nyomozást megszüntető határozat ellen benyújtott panaszokat, amelyeket az ügyben meggyanúsított rendőrök közül ketten, illetve védőik fogalmaztak meg.

BAMA

A panaszok részben az ügyészségi határozat egyes megállapításait kifogásolták, részben pedig azt, hogy a vesztegetés ügyében bizonyíték hiányában mentették fel őket. A Fővárosi Főügyészség megállapítása szerint a sértett állításával szemben nem volt kétséget kizáróan bizonyítható a vesztegetés bűntettének elkövetése, illetve a gyanúsítottak védekezése sem volt egyértelműen cáfolható. Az úgynevezett Zsanett-ügyben december 10-én szüntette meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: az erőszakos közösülés bűntette miatt indult eljárást bűncselekmény, míg a vesztegetés bűntette miatti eljárást „bizonyítottság hiányában”. Az eljárás azt követően indult, hogy E. Zsanett azt állította: tavaly május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr  igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr  jelenlétében.

Két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével gyanúsítottak meg. Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is. A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét. A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr: amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nem volt személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!